13 Aralık 2007 Perşembe

Sizlerden Başka Kimim Var?


SİZLERDEN BAŞKA KİMİM VAR?


Kan çanağı gözlerini gördüğümüzde, yılların ağlamaklı bakışını, hüznünü, terkedilmişliğini, yıkılmışlığını da görürüz aynı zamanda. Ağlaya ağlaya kan gözlerinin içine öyle bir oturmuş ki, gülümseme anında bile saklayamıyor sıkıntısını.

Etrafta koşup, dolaşan insanların varlığı rahatlatmıyor değil aslında. Bir çağırsa gelecekler yanına. Ama yanına gelenlerin gözleri onun gerçekten beklediği insanların gözleri gibi hiç bakamayacak. Gerçekte bekledikleri yanında olamayacak, olmadı…

Titrek elleriyle hala sıcak sıcak dokunuyor kendine dokunana. Ama o kadar yorgun ki elleri, tutmak istese de tutamıyor.yaşayabilmek için gerekli olan her şey hemen getiriliyor yanına ama yetmiyor, yetemiyor mutluluğu için.

Nefes almak değil istediği sadece. Nefesle birlikte sevgi, ilgi, sıcacık bir gülümseme, dokunma…Kendine yetememek kahrediyor tüm yüreğini. Ama yetemiyor işte ne yapsın? Nefes alarak yaşamak, yaşamak değil bunu bildiği için. Bir kalkabilse, kendine yetebilse neler yapacağını iyi biliyor yaşamda ama….Tükenmiş…En çok tüketen, bir zamanlar yanındakilerin zor zamanda yokluğu, bunu yüreğinden hissediyor acı duyarak.

Bir hışımla davranıyor, “ben de varım” dercesine. Ama hışmı yüreğine, çevresine… Yaşamın içinde var olamadığını düşünüp yine davranıyor ama yine …Yeniden davrandığında pes ediyor. O dakka yüreği isyan, pervasızca isyan duyguları içinde sallanıyor. Kıpır kıpır içinden çıkarcasına…

O da nazlanmak istiyor tüm insanlar gibi. Arada bir güldürmek, birilerine yardım etmek, kendi başına yemek yiyebilmek, gelen gidene kek pişirebilmek… Ama eller ona bunların hiç birisini yaptırmıyor, yaptıramıyor. Sıkılınca git başımdan diyemeyeceği birilerinin yanında olmaması bile yüreğini daraltıyor.

Sevgiye en çok gereksinim duyduğu günleri bir başına sevgiden yoksun, sadece yemek yiyerek geçirmenin ağırlığı kendini tükettiriyor. Niye temizlensin, kimin için süslensin…Yıkanmak bile zulüm oluyor çoğu zamanlarda.

Üzülme… üzülmeyin… Bir gün sizler de mutlu olacaksınız. Belki başka dünyada, belki şu an… Allah sizlerin yanında, yalnız değilsiniz. Yüreğinizi tutun, kendinize yetersiniz.

Tüm kimsesiz bakıma muhtaç insanlara…

Reyhan Gazel

     ANLAMAYANLARA NOTLAR   Biliyorum. Kimsenin kimseyi duymayı beceremediğini biliyorum. Niye, bilmiyorum. Bilmek bile istemediğimden...