11 Mart 2008 Salı

" Kimse" sizlerin Her "Kimse" si





Kaç yıldır, yıldızlardan çektim suyumu, denizde bol su varken. Bir tarafta yıldızlardan su çekebilmenin zorluğu ile boğuşurken, öte tarafta suyun bolluğu cazip gelmezken üstelik. Ne zor bilir misiniz?

Ne zorluğu? Neyin zorluğu? “Zorluk burada nerede?” Yıldızlardan bile su çıkartanların, denizlerle ne işi olur ki.

Yıldızlardan gelen suyun tadını bilmek ne güzeldir, bilir misiniz? Bilmenizi isteyen deniz savarlara karşı biraz deneyin bari.

“Kimse” sizlerin “kimse” si olmanın tadını ancak yıldızlardan su bile çıkartanlar bilir. Eğer “kimse” ise…”Her kimse”, gerçek kimse olursa o zaman iş yaman….Önemli olan “her kimse” olarak kalmaktır. ”Kimse” si olmayanları görebilmek için gerçek kimse olmak işe yaramaz. Yarayamaz.

Her “kimse” “kimse” sizi bulursa dayanamaz, coşar, taşar, havalanır… Öyle böyle bir hava değil bu hava. Bildiğiniz hava hiç değil. Hava atar ancak havası “havaya” karışır. Hava, havaya karışmazsa gerçek kimse olarak kalacağını bilir. Bundan da sakınır.

Her “kimse”, herhangi birisidir. Özelliklerini sıralayamazsınız. Sadece gerçek değildir. Olmak da istediği yoktur zaten. Gerçek olduğunda her “kimse” olmaktan çıkacağını bildiğinden reddeder. Sıradan olmak işine gelir böyle durumlarda. Hiçbir özelliği olmayan, sadece her “kimse” o kadar…

Yıldızlara bile ulaşabilen bu her “kimse”, “kimse” sizlerin her “kimse” si olmayı pek sever. Bunun havasını atmayı daha çok sever. Sıradan bir hava, öylesine, havaya karışan…Havada durmasını beklemeyen bir anın hazzını bildiğinden rahattır , her “kimse”.

Yıldızlardan su çekebilmeyi kolay becerdiğinden, denizlere ihtiyacı olmaz. Gerek duymaz. Denizlerde yüzmeyi çalışan, yüzerken suyu tutmaya çalışanlara inat... Bidonlarla su taşıyanlara daha bir inat... Hava bidonla mı olur? Tanesi 2 YTL. Her güce uygun, alımı kolay.

Yıldızlardan su çıkarmak kolay gelse de yine de suyu tasarruflu çekmeyi seven her “kimse”, yıldız yıldız gezer gece olunca. Eline alıp okşar beslemek için. Besledikçe çoğalan havayı solumak için.

Her “kimse”, “kimse” siz için oradan oraya su peşinde koşarken, bir ara durup düşünür; “kimse” siz mutlu oldu mu? diye. O zaman daha bir hava atar havaya karşı. Gerçek “kimse” gerçek deniz peşinde koşarken…

“Kimse” siz kalmamanız dileklerimle. Her “ kimse” iseniz fark etmez.

Reyhan Gazel

     ANLAMAYANLARA NOTLAR   Biliyorum. Kimsenin kimseyi duymayı beceremediğini biliyorum. Niye, bilmiyorum. Bilmek bile istemediğimden...